donderdag 18 augustus 2016

Chicago

Een dagje door Chicago lopen. Vanochtend vroeg regende het nog en ze voorspelden voor de hele dag matig weer, maar we hadden mazzel. Niks aan het handje, 30 graden, zon en droog.

Het centrum van Chicago is vrij compact, dus je kan naar de meeste bezienswaardigheden lopen. Trump International Hotel and Tower, aan de Chicago River: 

Aan de andere kant staat het Wrigley Building uit 1924, waarin het hoofdkwartier van de kauwgomproducent gevestigd is. Het was het eerste kantoorgebouw in Chicago met klimaatbeheersing. Wel nodig met zulke warme zomers!

Aangezien de rivier door een groot deel van de stad heenloopt zijn we een stukje met de watertaxi gegaan:


De metro in Chicago loopt voor een groot deel boven de grond. Deze “L”-train is in sommige delen van de stad 24/7 actief en vervoert dagelijks zo’n 750.000 mensen.


Monument with Standing Beast…


Het Oriental Theatre uit 1926, nog steeds in gebruik:


Lunch voor tussen de middag: jalapeƱo chips en Crystal Pepsi. De doorzichtige cola is een limited edition en wordt maar 8 weken verkocht:


In het centrum is een grote mural van Muddy Waters te zien. Hij verhuisde in de jaren 40 naar Chicago en stond aan de bakermat van de blues rock:


Het Chicago Theatre uit 1921 komt regelmatig terug in films en TV-series. Het was een van de eerste bioscopen in de VS:


Aan 32 South State Street zit een Jordan winkel. Boven de winkel zit een gym, Station 23, waar getalenteerde highschool basketballers uit de regio mogen trainen. 

Uiteraard hebben ze in de winkel ladingen schoenen, t-shirts en andere Jordan artikelen, maar ook wat oude schoenen, met de designschetsen erbij:


Chicago was vroeger het begin van Route 66, de snelweg van 3945 kilometer lang die eindigt in Santa Monica aan de westkust. Op weg naar St. Louis zullen we er nog een stuk overheen rijden…


In Millennium Park hebben we een tijdje zitten kijken bij de Crowd Fountain. Er staan twee 15 meter hoge torens in een zwart granieten bad. Op de schermen in de fontein worden foto’s van locals getoond. Er zijn de hele dag door kinderen aan het spelen in het water:


Het hoogtepunt van Millennium Park is de Cloud Gate. Dit kunstwerk is 20 meter breed en 10 meter hoog. Het is gemaakt van 168 gepolijste roestvrij stalen platen:

’s middags zijn de we Magnificent Mile afgelopen. Dit is de grootste winkelstraat van Chicago die van noord naar zuid door de stad loopt. Aan de noordkant staat de Chicago Water Tower uit 1869. De toren is 47 meter hoog:


Op weg terug naar het hotel zijn we nog even bij de Holy Name Cathedral, uit 1875 binnengelopen. Van buiten mooier dan van binnen:


’s avonds zijn we bij Shake Shack gaan eten. Deze keten is ooit begonnen als een kraampje in Madison Square Park in New York. Nu hebben ze meer dan 100 vestigingen. Hamburger, friet en bier, wat wil je nog meer?


Na het eten zijn we met de metro naar United Center gegaan. Eerst helaas de verkeerde kant op gegaan, waar ik pas na een kwartier achter kwam…


… maar uiteindelijk kwamen we rond een uur of acht alsnog bij het stadion aan:


Ik wilde erheen om het Michael Jordan standbeeld te zien. Toen we zaten te eten was toevallig op TV dat hij binnenkort tijdelijk weggehaald zou worden omdat ze de boel gaan verbouwen, maar gelukkig waren we nog op tijd:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten