dinsdag 23 augustus 2016

Loo-a-vul

Ze spreken Louisville nogal merkwaardig uit hier...


Vanochtend zijn we naar de Jim Beam American Stillhouse gegaan.

Bourbon mag alleen in Amerika gemaakt worden en 90% van alle bourbon wordt in Kentucky geproduceerd. Jim Beam neemt daarvan 30% voor z’n rekening. Je kunt een tour van een uur door de fabriek krijgen, waarbij je een eigen fles mag bottelen: 

Aan het eind van de tour mocht je een paar soorten proeven. Elk opslaggebouw bevat 20.000 vaten, dus da’s nog flink doordrinken.


Rond de middag zijn de naar Churchill Downs gegaan; de paardenracebaan waar jaarlijkse de Kentucky Derby wordt gehouden met 3-jaar oude renpaarden: 

Er komen ruim 160.000 mensen op af, waarbij het een sport lijkt te zijn om zo apart mogelijk gekleed te gaan:


Het stadion heeft 57.000 zitplaatsen en ruim 100.000 staplaatsen. Een kaartje kost minimaal $60. Je kunt alleen met cash wedden op de paarden. In de week van de Kentucky Derby schijnt er meer dan $100.000.000 cash geld van hand te wisselen:


Het winnende paard krijgt een rozenkrans met 554 rode rozen om. De derby staat ook wel bekend als “The Run for The Roses”:


De winnaar van afgelopen jaar was American Pharoah, een paard waarmee meer dan $8.000.000 bij elkaar geracet is:


Op weg terug zijn we langs het huis waar Muhammad Ali is opgegroeid gereden. Een klein huisje in een zwarte wijk:


Een paar straten verder stond nog een auto te koop:


’s avonds zijn we naar White Castle gegaan. Een hamburgerketen die bijna 100 jaar geleden is geopend. De burgertjes die ze verkopen noemen ze sliders. Ze zijn vrij klein en je krijg er dan ook 3 bij een menu:


Getting Lucky in Kentucky…


Ze hebben hier 10 volledig elektrische bussen rondrijden, die op verschillende plekken in de stad bijladen. Na 10 minuten laden kunnen ze weer 2 uur rijden:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten