woensdag 24 augustus 2016

Gateway to the South

Op de laatste dag in Louisville zijn we naar de Louisville Slugger Museum & Factory geweest. Voor de deur staat een 36 meter hoge honkbalknuppel, die 30.000 kilo weegt:

Binnen hebben ze een aantal tentoonstellingen, van bekende honkballers met hun favoriete knuppel. En ze hebben een machine die een 130 km/uur bal op je afschiet: 

Je krijgt een 30 minuten durende tour door de fabriek. Ze maken hier 3000 knuppels per dag, of een goede 1,8 miljoen per jaar. Ze kunnen meer dan 8000 verschillende types produceren. De meeste MLB-spelers gebruiken rond de 120 knuppels per seizoen.


Voor de deur stond een Captain America, gemaakt van auto onderdelen: 

’s middags zijn we naar het Muhammad Ali Center gegaan; het museum voor Muhammed Ali, die in Louisville opgroeide:


In het museum draaide een film over het leven van Ali, en ze hadden een aantal items uit z’n carrière tentoongesteld. De jas, die hij van Elvis heeft gekregen toen hij in 1973 in Las Vegas bokste:


Ali heeft de $3000 kostende jas één keer aangehad voor een gevecht, en verloor.

Het verhaal gaat dat Ali, toen hij thuiskwam na in 1960 goud te hebben gewonnen op de Olympische spelen, nog steeds bij een White Only Restaurant werd geweigerd omdat hij zwart was. Uit woede zou hij zijn medaille in de Ohio River hebben gegooid… of, hij heeft hem per ongeluk met het vuilnis weggegooid, maar dat verhaal is net wat minder mooi… 

Het laatste waar ze in Kentucky trots op zijn: KFC. Ruim 86 jaar geleden gestart in een klein dorpje ten zuiden van Louisville, nu meer dan 19.000 vestigingen wereldwijd. De naam KFC werd ergens in de jaren 50 verzonnen, omdat het zou verwijzen naar Southern Hospitality.

Als afsluiter van 3 dagen Louisville: Kentucky Bourbon Barrel Ale. Een biertje dat 6 weken in een bourbon-vat heeft gezeten:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten