maandag 29 augustus 2016

CLE

Vanochtend zijn we nog even bij de team shop van de Cavaliers gaan kijken. Hij zit in de Quicken Loans arena, waar 20.000 man in kan: 


Leuke dingen te koop, maar ja, de kofferruimte is helaas beperkt…


Aan het eind van de ochtend zijn we naar de universiteit hier in de buurt gereden. Een van de gebouwen is ontworpen door Frank Gehry:


Het Peter B. Lewis Building, genoemd naar de directeur van Progressive Insurance, die $37.000.000 van het $62.000.000 kostende gebouw heeft betaald. Een koopje, voor zo’n naambordje:


Daarna zijn we naar het vlakbij gelegen Lake View Cemetery gegaan. Hier ligt de 20e president van de Verenigde Staten begraven. Het memorial is gebouwd in 1890 en de toren is een meter of 55 hoog:


James A. Garfield werd in 1881 vermoord op een treinstation in Washington. De man kwam uit Ohio.


De kisten van de president en zijn vrouw staan in een crypte onder het gebouw:


Een ander bekend graf op de begraafplaats is die van Francis Haserot. Er staat een koperen beeld op het graf: “The Angel of Death Victorious”, van een engel met een omgekeerde fakkel in haar handen. Doordat het koper door de jaren heen van kleur is veranderd lijkt het net alsof er tranen uit de lege ogen stromen. Een creepy beeldje was het:


Aan het eind van de middag zijn we naar Edgewater Park gereden. Een klein parkje aan Lake Erie, waar blijkbaar marmotten rondlopen:


In het parkje waren een aantal mensen aan het paragliden. We hebben er een tijdje zitten kijken en zijn toen teruggegaan naar het centrum. Morgen terug naar Canada: Niagara Falls.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten