dinsdag 30 augustus 2016

Niagara Falls

Het laatste dagje in Amerika. Vanochtend rond een uur of 9 uit Cleveland vertrokken. De tolweg vermeden en door wat dorpjes en wijngaarden naar Niagara Falls toe. Bij de grens konden we praktisch meteen doorrijden, dus we waren rond een uur of één al bij het hotel. Inchecken kan pas vanaf 16:00 dus meteen maar bij de watervallen gaan kijken:


Er stoomt gemiddeld 110,000 m3 per minuut van de watervallen af:


’s middags hebben we de Journey Behind the Falls gedaan. Je gaat hiermee met een lift omlaag naar een platform aan de zijkant van de Horseshoe Falls.


En er zijn twee tunnels die een meter of 50 achter de waterval uitkomen, al is daar dan uiteindelijk weinig te zien, op snel naar beneden vallend water na. Het uitzicht vanaf het platform is wel mooi:


De Horseshoe Falls zijn 57 meter hoog. De bootjes, die naar de voet van de waterval gaan, varen af en aan:


Wel mooi om te zien. Het water komt van Lake Erie. Ze hebben berekend dat het nog 50.000 jaar zal duren voordat de rivier zover is uitgesleten dat er geen watervallen meer zijn…


… we kunnen in de toekomst dus nog een keer terug komen:


Vorige keer zaten we in de Embassy Suites, dichter bij de Horseshoe Falls. Nu zitten we in Sheraton on The Falls. Dichter bij de Amerikaanse watervallen en bij Clifton Hill. Clifton Hill is de toeristische hoek van Niagara.


Er zijn allerlei attracties. Spookhuizen, minigolf…


… het Niagara Skywheel. Een reuzenrad van 53 meter hoog.


Een rondje in het reuzenrad duurt een kwartier. Je hebt mooi uitzicht over de watervallen en Clifton Hill:


Vanaf de kamer is het uitzicht ook niet slecht:


Vanaf 20:30 worden de watervallen verlicht door 21 xenonlampen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten