maandag 22 augustus 2016

Louisville

Toen we vanochtend weg wilden rijden uit de parkeergarage van het hotel werd de weg versperd door een havik die een duif zat te eten. Hij zat voor de auto en vloog pas op het allerlaatste moment weg, met z’n ontbijt:


We stonden al om 9 uur voor de deur van Chocolate Chocolate Chocolate; een chocoladefabriekje in St. Louis, om de eerste tour van de dag te doen:


Bij de factory tour lieten ze zien hoe de chocola gemaakt wordt. Ze maken 3000 chocolaatjes per dag op een productieband. Alles wordt met de hand gedaan. Deze man is de pindarotsjes uit een bak aan het vissen voordat de volgende laag chocola eroverheen kan:

Uiteindelijk verkopen ze zulke chocolaatjes:


Toen we een eindje op weg richting Louisville waren, reed er aan de andere kant van de snelweg een rij politieauto’s en motoren. Vanochtend was op tv dat ze het lichaam van een gesneuvelde soldaat naar het kerkhof aan het begeleiden waren. Best indrukwekkend, allemaal mensen langs de weg: 

Halverwege de rit hebben we nog een korte stop gemaakt in Santa Claus, Indiana. In dit dorpje komt de post die aan de kerstman wordt verstuurd terecht. Ze hebben er een grote kerstartikelenwinkel en verschillende andere zaakjes die de naam van Santa uitmelken:


Niet heel veel te doen verder dus we zijn met piepende bandjes doorgereden naar French Lick, Indiana. Een stadje met een kleine 2000 inwoners waar basketball legende Larry Bird vandaan komt:

In een restaurantje aan de hoofdstraat hebben ze een aantal bekers in vitrines staan: 

En ze hebben zijn schoenen en shirt van de Olympische Spelen in 1992, het Dream Team met Michael Jordan en Magic Johnson, staan:


Tegen het eind van de middag kwamen we aan in Louisville. Bij de rechtbank in het centrum stond een cameraploeg opnames te maken. Ze keken een beetje pissig, dus ben maar niet gaan luisteren waar het over ging:


Door het centrum heen staan van deze paardenbeelden. De Gallapalooza Sidewalk Derby, een kunstproject:


’s avonds zijn we nog even bij het water gaan kijken. The Belle of Louisville is de oudste nog werkende stoomboot in de VS:


Voor de deur van het 21c Hotel staat een gigantisch gouden beeld van David, geïnspireerd op het beeld van Michelangelo:


En een mural bij ons hotel voor de deur:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten