zondag 14 augustus 2016

Toronto

Vandaag hebben we een dagje door Toronto gelopen. Het ontbijt bij het hotel zag er een beetje freaky uit op de plaatjes, dus zijn we naar een breakfast-toko om de hoek gegaan. Hotdog in een pannenkoek:

Het weer was gelukkig een stukje beter dan gisteren; een graad of 28 en grotendeels zonnig: 

Het logo van de Toronto Blue Jays, bij de fanshop in Eaton Centre:


Vlakbij ligt Nathan Phillips Square. Hier hebben ze soortgelijke letters als in Shinjuku, maar dan uiteraard voor Toronto. Er komen jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers op het plein af:


Toen we richting de volgende winkelstraat wilden lopen werden we opeens tegengehouden: lading politieauto's en een "bomb unit" busje. Bleek dat ze opnames aan het maken waren voor een Tv-serie:

De CTV Studio's met een News truck die door de muur lijkt te crashen:


Queen Street leek qua sfeer een beetje op LA: lekker relaxt, allemaal kleine winkeltjes...

… en een Heineken tram:


Toronto, de stad van rapper Drake, die hier een eigen winkel heeft: de OVO-Store. Daar wilden we ook even kijken. Flink eind lopen via een vrij verpauperd Aziatisch buurtje:

De winkel bleek weinig bijzonders te zijn. Leuk om een keer gezien te hebben, maar toen snel weer weg, richting de CN Tower...


Vandaag was een gamedag van de Toronto Blue Jays. De starttijd van de wedstrijd was 13:07. Schijnbaar beginnen ze altijd 7 minuten na het uur omdat ze twee volksliederen moeten spelen, doordat de Blue Jays het enige Canadese team in de MLB zijn. Wel leuk om te zien dat er overal in de stad mensen in Blue Jays shirtjes lopen, zelfs als ze niet naar de wedstrijd gaan.


De CN-Tower, met z'n 553 meter de op twee na hoogste toren ter wereld:


Door de hele stad heen zie je food trucks staan. Dit was we een van de apartere:

Aan het eind van de middag zijn we naar de show van Cirque du Soleil gegaan. Eerst een behoorlijk eind lopen lang het water:


Dit was de achtste keer dat we een Cirque show hebben gezien. De show heette Luzia (een combinatie van licht en regen in het Spaans)...


... en was losjes gebaseerd op de Mexicaanse cultuur. De voorstelling duurde ruim twee uur en bevatte een hoop acrobatiek. En een clown, uit Nederland! 

Vanaf Cirque naar het hotel was nog een kilometer of vier lopen, waarmee we uiteindelijk meer dan twintig kilometer gelopen hebben vandaag. Hoezo vakantie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten